Hoe het begon…

door | 10 oktober 2019 | Blog | 1 reactie

‘Wat wil jij eigenlijk worden later?’ Het is begin 2018 en we zitten samen in de keuken met een kop warme chocolademelk met absurd veel slagroom. Matthijs gaat rechtop zitten en begint te lachen. ‘Uitvinder!’ zegt hij vastbesloten met lichtjes in zijn ogen. Hij doopt zijn koekje met zijn linkerhand in de witte brij en ik kijk naar hoe zijn rechterarm onder tafel is verdwenen. Zijn favoriete plek. ‘Thijzer…’ zeg ik en ik knik in de richting van zijn onzichtbare arm. ‘Oh ja’ zegt hij en met een diepe zucht trekt hij zijn rechterarm weer op tafel. Het kost hem moeite. 

‘Uitvinder van wat?’ ga ik verder. ‘Gewoon, uitvinder van handige dingen enzo.’ is zijn antwoord. ‘Moet je daarvoor studeren?’ Luidt zijn vervolgvraag. ‘Dat hangt er helemaal vanaf wát je gaat uitvinden, lieverd. Soms ontdekken mensen toevallig een handig trucje om iets te kunnen doen of iets makkelijker te maken.’ ‘En lezen? Rekenen gaat wel maar lezen…’ hij kijkt in zijn beker, alsof hij daar de oplossing vindt. 

Lezen is een probleem, net als schrijven. Schrijven op zich gaat nog wel maar de combinatie van denken over wat je op wilt schrijven en het dan ook meteen doen, duurt eindeloos. Onderwijs is erg op taal gericht en dat is precies waar mijn kind tussen de wal en het schip het water in dondert. Hij is ‘te goed’ voor het één en (veel) te kwetsbaar voor het ander, dus wat doe je dan? Wat moet er van hem terecht komen als hij geen diploma’s heeft maar wel veel in zijn mars? 

Sinds we weten dat Matthijs CP (Cerebrale Parese) heeft, denken we in mogelijkheden, kijken we naar wat hij wél kan in plaats van naar zijn beperkingen. Ons gesprek zet me aan het denken en plant een zaadje in mijn hoofd. Na overleg met Armand gaan we met Matthijs zitten. Hij vindt het een geweldig plan! Matthijs wordt ondernemer. (én uitvinder!) eerst nog onder onze vlag en als hij straks van school komt (welke dat ook moge zijn) kan hij zelf kiezen of hij daar mee verder wil of dat hij een door onze maatschappij uitgekozen (werk)plek gaat bezetten. We bedenken een naam (CP Hack) en laten een aantal logo’s ontwerpen waar Matthijs zijn favoriet uit kiest. 

Na bijna twee jaar is dan nu het grote moment daar: CPHack gaat live! Een website vol met tips & tricks die ons leven makkelijker maken. Dat kunnen producten zijn waar wij blij van worden, interviews en artikelen die ons inspireren en software en instanties die Matthijs helpen om te worden wie hij wil zijn. 

CP staat voor ons naast voor Cerebrale Parese vooral voor Creating Possibilities. Let’s do this, we hebben er zin in! Dus volg ons, deel ons en inspireer ons met jouw CP Hacks zodat we ook daar weer ons voordeel mee kunnen doen! 

1 Reactie

  1. Marieke

    Wat een mooi moment dit, voor jullie allemaal. En zoals jullie met Matthijs boffen, boft hij met jullie als ouders. Zo kunnen denken en de stappen durven zetten is fantastisch.
    Heel veel succes met de site

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cashback Card

Geld terug bij iedere aankoop die jij doet, met de CP Hack Cashback Card, in meer dan 1500 winkels en webshops in Nederland.

Vraag deze gratis kaart aan!